4 gewoontes om je huis schoon en opgeruimd te houden

maison propre

Deze gewoonten helpen je om je huis schoon en netjes te houden

Ben je net als wij altijd benieuwd hoe andere mensen hun huis schoon en opgeruimd kunnen houden? In ons huis lijken er altijd dingen rond te slingeren, van schoenen tot wasgoed en tijdschriften. Vooral als je jonge kinderen hebt, kan het moeilijk zijn om je huis opgeruimd te houden. Om je huis opgeruimd te houden, moet je goede gewoontes ontwikkelen en je daaraan houden.

Neem deze goede gewoonten aan.

1. Vouw de was onmiddellijk op.

Misschien vind je het niet erg om de was te doen, maar heb je moeite om het bij te houden. Liggen je schone kleren al tijden in een mand te wachten om opgevouwen te worden? Als dat zo is, zijn je kleren niet alleen gekreukt, maar zorgen ze ook voor onnodige rommel in huis. Probeer te leren hoe je je kleren opvouwt zodra ze uit de droger komen. Heb je geen wasdroger? Vouw ze dan op zodra alles droog is op het droogrek.

2. Doe de schoenen weg

Als je na een lange dag thuiskomt, is het heel verleidelijk om op de bank te gaan zitten en je schoenen uit te trekken. Dit zorgt er echter meteen voor dat je woonkamer er rommelig uitziet. Leer jezelf en je gezinsleden om hun schoenen weg te zetten waar ze horen: een schoenenrek of een specifieke plek in huis. Zo struikel je er niet over en is er minder stof en vuil in huis, vooral als je ze uittrekt zodra je door de deur loopt.

3. Was de vaat onmiddellijk af

Laat vuile vaat zich niet opstapelen in de keuken, zet ze in de vaatwasser of was ze meteen af. Als je al iets op het aanrecht hebt staan, is het verleidelijk om het op te laten stapelen. Leer hoe je je gootsteen schoon houdt. Uiteindelijk is het veel minder tijdrovend om alles in de vaatwasser te stoppen zodra je klaar bent dan om het aan het einde van de dag te laten opstapelen.

4. Veeg over alle oppervlakken

Zorg ervoor dat je altijd een doekje bij de hand hebt om toonbanken en tafels af te vegen. Zo voorkom je dat vlekken opdrogen en je ze per ongeluk vergeet. Je wilt een boek dat je aan het lezen bent niet op een plakkerige vlek leggen. Bovendien zijn je tafels en toonbanken altijd schoon en ziet je huis er veel netter en opgeruimder uit.

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)