Daarom is gemberthee drinken de perfecte manier om je dag te beginnen.

Dit heeft grote voordelen voor de gezondheid!

Als je een theefanaat bent, dan staat gemberthee misschien al op je lijstje met favoriete theesoorten. Maar wist je dat deze warme drank ook veel gezondheidsvoordelen heeft? Het maakt je kopje thee ’s ochtends nog lekkerder!

Estomac

Als je buikpijn hebt, kan een kopje gemberthee precies de remedie zijn die je nodig hebt! Gember heeft een kalmerend effect op je maag. Het kan ook helpen bij reisziekte en als je last hebt van ochtendmisselijkheid, kan gemberthee ook helpen. Dus als je je maag wilt helpen, verwarm dan wat water, neem een gemberwortel en geniet van deze heerlijke warme kop.

Stress

Gember kalmeert niet alleen je maag, maar ook je zenuwen. Als je last hebt van stress (en wie heeft dat tegenwoordig niet?) kan een kopje gemberthee je helpen kalmeren. Gember heeft kalmerende eigenschappen die een positief effect hebben op je lichaam en geest. Volgens BBC Good Food bleek uit een onderzoek uit 2017 dat gember zelfs de bloeddruk kan verlagen. Of dit ook geldt voor gemberthee is nog maar de vraag, maar het kan geen kwaad om toch een beetje aan je thee toe te voegen (tenzij je al een lage bloeddruk hebt, natuurlijk).

Immuunsysteem

Als je altijd verkouden bent en het gevoel hebt dat je de hele tijd ziek bent, kan het helpen om een beetje gember aan je thee toe te voegen. Volgens sommige onderzoeken kan gemberthee je immuunsysteem stimuleren, waardoor je beter bestand bent tegen infecties, verkoudheid en griep.

Ontstekingsremmend

Het laatste voordeel dat we met je willen delen zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van gember. Gember bevat een fytonutriënt dat ontstekingsremmend werkt. Als je gemberthee drinkt, heb je een aantal verschillende vitamines, mineralen en aminozuren die kunnen helpen om je bloedsomloop gezond te houden, waardoor de zuurstofstroom naar de verschillende cellen in je lichaam wordt gestimuleerd. Dit alles draagt bij aan een gezond microbioom. En een gezond microbioom betekent een gezonder lichaam!

Als je nog niet van gember houdt, zul je het nu wel lekker vinden!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)