Dit is een goede reden om afwasmiddel in je toilet te gebruiken!

Dit is waarom je je toilet regelmatig moet doorspoelen met afwasmiddel

We kunnen weinig dingen bedenken die frustrerender zijn dan een verstopt toilet. Als je doorspoelt, komt het water omhoog en hoor je een onheilspellend soort gerommel. Als je pech hebt, gaat het vuile water overboord, wat het nog erger maakt.

Het ontstoppen van toiletten is een smerig klusje, maar het moet zo snel mogelijk gebeuren.

Verstopte toiletten

Meestal begin je het proces met een zuignap, maar dit is niet altijd effectief. We zijn ook geen grote fans van chemicaliën. Gelukkig is er een eenvoudigere, goedkopere oplossing die jullie waarschijnlijk allemaal in huis hebben: afwasmiddel!

Afwasmiddel

Ja, echt waar! Alles wat je nodig hebt voor deze truc is afwasmiddel en heet water. Giet een ruime hoeveelheid afwasmiddel in het verstopte toilet. Je zult zien dat alles langzaam begint weg te lopen. Voeg nu heet water (niet kokend, want dat kan je toiletpot beschadigen) toe aan het toilet totdat de hele pot vol is. Wacht 20 tot 30 minuten tot de zeep en het water hun werk hebben gedaan. Het water baant zich een weg om de verstoppingen heen en werkt zich langzaam naar beneden. Je kunt nu het toilet doorspoelen en de verstopping is verdwenen!

Voorzorgsmaatregelen

Als je toilet regelmatig verstopt raakt, giet dan af en toe een dosis afwasmiddel in de pot; zo raakt je toilet veel minder snel verstopt. Het werkt dus ook als voorzorgsmaatregel!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)