EINMAL MACHEN UND NIE WIEDER AUFHÖREN: TOLLE RECYCLING-IDEE MIT PLASTIKDECKEL

Heb je er ooit aan gedacht om een plastic dop te recyclen en er iets heel schattigs van te maken? Ontdek hieronder hoe je dat doet.

Idee di riciclaggio

Wie water, frisdrank en allerlei andere dranken in flessen drinkt, weet hoe belangrijk plastic doppen zijn en hoeveel er worden geproduceerd. Het is beter om ze op een creatieve manier te recyclen.

PLASTIK DOP EN CREATIEVE RECYCLING

De laatste tijd wordt er steeds meer gesproken over creatieve recycling wat in het Engels vertaald wordt als upcycling. Deze praktijk bestaat uit het nemen van voorwerpen of materialen die als afval worden beschouwd en deze om te zetten in nieuwe of creatieve producten, zodat ze niet worden weggegooid. Dankzij creatieve recycling kunnen bestaande producten en materialen worden verbeterd, waardoor de afvalproductie afneemt.

Zelfs een eenvoudige plastic dop kurk kan worden gerecycled en zo kun je voorkomen dat het als afval in het milieu terechtkomt. In het voorbeeld dat we je hieronder gaan geven, wordt een plastic dop een voorwerp dat je zelfs kunt verkopen als je het eenmaal onder de knie hebt.

Je hebt een of meer plastic doppen nodig om mee te oefenen. Dan wat restjes stof en hete lijm. Voeg een snufje wilskracht toe en het resultaat is gegarandeerd. Laten we het proces eens bekijken.

tappo di plastica

Komm Fahrpreis

Neem de plastic kap en begin de randen te bedekken met hete lijm. Voordat de lijm is uitgehard, plaats je een stukje stof dat je eerder in de vorm van een cirkel hebt geknipt, zodat het helemaal aan de pet vastkleeft.

Gebruik je vingers om de stof in vorm te brengen zodat er geen rimpels ontstaan. Het beste resultaat krijg je met een stof die lijkt op satijn of in ieder geval vrij dun en niet erg poreus is.

Als de plastic kap helemaal bedekt is met stof en gedroogd is, kun je er wat passamanerie of lint op aanbrengen, opnieuw met hete lijm.

Vervolgens heb je het lege melkpak nodig, dat je eerder hebt uitgeknipt en schoongemaakt, samen met een andere dop. Teken de omtrek van de dop aan de binnenkant van het karton en knip het uit met een schaar. De cirkel die zo ontstaat, breng je aan op de onderkant van de dop.

Dan heb je ongeveer 9 centimeter oud kant nodig dat je met hete lijm aan de dop bevestigt, alsof je een handvat maakt. Je hebt thuis vast wel een paar leren bloemen uit een oude bonbondoos. Die heb je nodig om de pet nog meer te versieren.

Riciclare tappo di plastica

Aan de achterkant van het melkpak moet je een kleine magneet bevestigen. Zo krijg je een mooie magneet in de vorm van een portemonnee voor op je koelkast of een ander metalen oppervlak dat je wilt versieren. Natuurlijk kun je het tasje versieren met wat je maar wilt: pailletten, kralen, glitter, noem maar op.

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)