Ingevroren citroenen zijn geweldig! Ontdek waarom je ze in je vriezer moet bewaren!

Het tweede leven van bevroren citroenen

Sommige life hacks bestaan al eeuwen en toch zijn we ons er niet van bewust. Het invriezen van citroenen is er daar zeker één van. Je hebt waarschijnlijk nog nooit geprobeerd om de citroenen die je vers in de supermarkt hebt gekocht in te vriezen. Maar daar moet absoluut verandering in komen en wij leggen je uit waarom! Blijf lezen en je leert alles wat je moet weten.

Lemonen zijn geweldig

Het is geen verrassing dat citroenen een van de populairste vruchten ter wereld zijn. Door een paar druppels citroensap toe te voegen, smaakt eten frisser en ontstaat een interessanter smaakprofiel. Onnodig te zeggen dat citroensap ook erg populair is als drank in combinatie met andere sappen of alcoholische dranken. En dan is er ook nog citroentaart en lemon curd, heerlijke lekkernijen die zoetigheid combineren met het verfrissende zuur van deze heerlijke citrusvrucht. Citroenen worden meestal niet als tussendoortje gegeten omdat ze nogal zuur en wrang zijn. Door ze in te vriezen zijn ze veel geschikter als snack. Ben jij ook zo’n fan van citroenen? Ontdek waarom invriezen een goed idee is.

Citroenen eten

De koude temperaturen verminderen de zuurheid van de vrucht aanzienlijk. Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn citroenen supergezond en bieden ze tal van medische voordelen, want de Vitman C die ze bevatten, stimuleert je immuunsysteem en helpt je lichaam infecties te bestrijden. Ze bevatten ook stoffen die kanker helpen voorkomen, de bloeddruk reguleren en ze worden zelfs beschouwd als nuttig voor de mentale gezondheid, omdat ze helpen tegen stress en depressie.

De citroenschil

De reden waarom ingevroren citroenen anders smaken dan citroenen die op kamertemperatuur worden bewaard, is de zuurtegraad. Het invriezen van citroenen vermindert deze zuurgraad en daarom smaken ze aanzienlijk minder zuur. De zuurgraad komt pas terug als het fruit ontdooit. Houd er rekening mee dat de citroenschil 5 tot 10 keer (1) meer vitamines bevat dan citroensap en daarom moet je er zeker gebruik van maken en het niet zomaar weggooien. Bevroren schil smaakt geweldig, zorg er alleen wel voor dat je de citroen goed wast voordat je hem in de vriezer bewaart!

Citroenschil

Citroenschil voegt een unieke verfrissende smaak toe aan eten en drinken. Strooi gewoon wat over salades, ijs of zelfs spaghetti en geniet van de smaak. Zorg ervoor dat de citroen volledig bevroren is voordat je het op je eten aanbrengt, want bevroren schil smaakt veel beter dan gewone schil. Steeds meer gezinnen maken gebruik van deze kookhack, dus mis het niet en probeer het zelf!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)