Ontdek hoe je slaaphouding je gezondheid beïnvloedt

Iedereen slaapt anders

Aangezien we verschillend en uniek zijn, is het geen verrassing dat ieder van ons ook een andere voorkeur heeft als het gaat om een goede nachtrust. Er is niet alleen een grote verscheidenheid aan bedtypes beschikbaar, maar er zijn ook verschillende individuele slaaphoudingen. Sommigen slapen het liefst op hun rug, anderen op hun buik en weer anderen slapen op hun zij met gebogen benen. Wat veel mensen niet weten is dat slaaphoudingen veel zeggen over je gezondheid en dat ons lichaam niet de voorkeur geeft aan een bepaalde houding zonder dat daar een heel goede reden voor is!

Mensen brengen ongeveer een derde van hun leven slapend door en daarom is het belangrijk hoe we deze belangrijke tijd van regeneratie doorbrengen!

Net als een batterij laadt slaap ons op en geeft het ons nieuwe energie. Ons lichaam ontdoet zich tijdens de slaap ook van afvalstoffen en bepaalde gifstoffen worden verwijderd. Slaap heeft ook belangrijke psychologische voordelen, want slaapgebrek schaadt het vermogen van onze hersenen om zich te concentreren en informatie te verwerken. Slapen helpt ons ook om ziektes te bestrijden en reset onze emoties. Ook al staan we zelden stil bij alle voordelen van slapen, het belang ervan staat buiten kijf. Door onze slaaphouding te optimaliseren, kunnen we de voordelen van een goede nachtrust maximaliseren en fysiek ongemak voorkomen.

Hoewel iedereen een eigen positie heeft, kunnen we drie algemene soorten slaaphoudingen onderscheiden: mensen liggen op hun buik, op hun rug of op hun zij. Elk van deze slaaphoudingen heeft fysieke voor- en nadelen.

Op je rug slapen is over het algemeen erg gezond voor je ruggengraat en is ook goed voor je huid. Het belangrijkste nadeel is echter dat op je rug slapen snurken kan veroorzaken. Als je de neiging hebt om te snurken, kun je overwegen om in een andere houding te gaan slapen, zodat je gezinsleden ook kunnen slapen! Op de zij slapen is de populairste keuze, maar heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel van deze houding is de verbeterde bloedsomloop en spijsvertering van je maag-darmkanaal. Het helpt ook zwangere vrouwen. Het grootste nadeel is dat je gewicht niet gelijkmatig verdeeld is, wat pijn in je benen en armen kan veroorzaken. Slapen op je buik helpt tegen snurken en is over het algemeen goed voor je ademhaling, wat handig kan zijn als je ziek bent. Helaas veroorzaakt deze houding ook pijn en spanning in je nek en kan het schadelijk zijn voor je wervelkolom.

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)