Waarom je nooit je pastawater moet weggooien

Mensen die hun pastawater weggooien voordat ze het aan hun saus toevoegen, maken een grote fout. Dit is waarom:

Het besparen van pastawater is niet alleen goed voor onze planeet en het beschermen van het milieu, maar het is ook het geheime ingrediënt dat je saus nog lekkerder kan maken. Je weet waar we het over hebben, dat mooie troebele water dat in de pan achterblijft nadat je je pasta tot in de perfectie hebt gekookt. Het is iets waar je alles uit moet halen voordat je eraan denkt om het in de gootsteen te gooien.

Maar waarom is het zo geweldig? Dit vies uitziende water kan toch niet veel toevoegen aan mijn maaltijd? Nou, dat is waar mensen het mis hebben. Het overtollige pastawater zit vol zout en zetmeel, en als je deze toevoegt aan je vet, of dat nu olijfolie of spek is, krijg je een gladde en smakelijke saus die je op geen enkele andere manier krijgt. Dit proces heet emulgeren.

Door pastawater in je gerecht te verwerken, maak je het verschil tussen een echte en authentieke Italiaan en een Britse vriend die een pot saus in elkaar flanst. Het is de verandering die je in je kookroutine moet aanbrengen. Maar hoe kun je hiermee beginnen? Lees de volgende pagina voor de beste manieren om pastawater te gebruiken!

Voordat je naar de gootsteen loopt om je pasta uit te laten lekken in een vergiet, kun je overwegen om andere hulpmiddelen te gebruiken. Dit zijn onder andere een tang, een spin en een pastavork. Met dit prachtige trio hulpmiddelen om pasta te vervoeren, kun je het ingrediënt van de pan naar de koekenpan verplaatsen zonder het heerlijke pastawater te verspillen. Alle drie deze tools zijn geweldig, maar we gebruiken er vaak twee meer dan de andere.

Een tang is perfect voor lange en dunne pasta zoals tagliatelle en spaghetti en een spin is beter geschikt voor kortere, dikkere vormen zoals penne en gemelli. Elk van deze tools is goedkoop in aanschaf en kan worden gebruikt bij het bereiden van veel andere gerechten, dus er is geen excuus om er geen in je keuken te hebben.

De pastavork wordt niet zo veel gebruikt, maar kan voor beide soorten pasta gebruikt worden. Het enige probleem is dat hij niet voor veel andere gerechten kan worden gebruikt en dus niet zo handig is om in de keuken te hebben. Voor het verwijderen van pasta geven we de voorkeur aan de tang en spin, omdat deze voor meer dingen kunnen worden gebruikt.

Als je eenmaal het beste pastagereedschap tot je beschikking hebt, is het tijd om je pastagerecht fantastisch te laten smaken. De luxueus zachte sauzen die je zult bereiden, zullen ervoor zorgen dat iedereen in een straal van 10 kilometer elke avond bij jou wil komen eten. Het bezorgt je een geweldige reputatie en helpt je sterkere vriendschappen op te bouwen. Sommigen zullen zelfs geloven dat je zelf een Italiaan bent. Wees erop voorbereid dat de reserveringen in je keuken vollopen nadat iemand één hap heeft genomen.

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)