8 tips om gemakkelijker schoon te maken in huis

Reinig elk type oppervlak goed en snel.

Er zijn maar weinig mensen die schoonmaken op hun lijstje hebben staan van “ favoriete dingen om te doen „. Vooral als je iets moet schoonmaken dat hardnekkig vies lijkt te zijn, kan het vermoeiend zijn. Gelukkig zijn er een aantal handige tips en trucs die je helpen om echt van al het vuil af te komen. Hier zijn ze voor jou.

  1. Opening met zelfborgende sluiting

Is je afvoer verstopt door een opeenhoping van haar en vuil? Je kunt dit eenvoudig oplossen met een zelfborgende sluiting. Snijd een paar inkepingen met een mes, steek de sluiting in de afvoer en je zult zien dat je al het vuil mee kunt nemen als je hem verwijdert!

  1. Help met een zaklamp.

Heb je per ongeluk iets van glas laten vallen en wil je daarna de vloer schoonmaken om er zeker van te zijn dat er geen glasscherven op de grond liggen? Leg een zaklamp op de vloer in de buurt van de glasscherven. Zo worden ze veel zichtbaarder en kun je ze in een mum van tijd opzuigen.

  1. Schoenen inwrijven met tandpasta

Zien je witte schoenen er niet meer als nieuw uit? Je kunt dit oplossen door er een beetje tandpasta op te doen en ze te poetsen met een zachte tandenborstel. Goed afspoelen en voilà, ze zijn weer zo goed als nieuw!

  1. Schoenmerken afvegen met een tennisbal

Donkere zolen kunnen snel zwarte strepen op de vloer veroorzaken. Ook daar is een praktische oplossing voor: neem een tennisbal en wrijf een paar keer over de krassen. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  1. Tampons pour petits coins

Sommige hoeken van het huis zijn onmogelijk goed schoon te maken met een doek of spons. De pads zijn veel kleiner en hebben een punt waarmee je elke hoek kunt bereiken. Ideaal om bijvoorbeeld hoeken bij raamkozijnen schoon te maken.

  1. Chemisch afdichtmiddel op tegelvoegen

Tegelvoegen kunnen na verloop van tijd behoorlijk donker worden. Ze zijn vaak niet gemakkelijk schoon te maken met „gewone“ schoonmaakmiddelen. Een beetje gist op een natte tandenborstel of doek doet echter wonderen!

  1. Grote glans met vet papier.

Vetvrij papier (dat eruitziet als vetvrij papier, maar dan op basis van was) wordt steeds vaker in de keuken gebruikt voor van alles en nog wat. Je kunt het ook gebruiken om het ijzerwerk in je keuken te schrobben. Het ontvet het ijzerwerk en geeft het een mooie glans.

  1. Enlever la cire de votre plancher

Heb je was gemorst op een tapijt? Je kunt het goedmaken met een strijkijzer en vetvrij papier. Leg verschillende vellen vetvrij papier over de vlek en strijk ze voorzichtig. Vervang het vetvrij papier een paar keer. Het resultaat: geen vlekken meer!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)