ALS JE DIT DOET, ZAL DE ORCHIDEE EEN HEEL JAAR BLOEIEN: ZELFS KWEKERS RADEN DIT AAN.

Als je dit doet, zal de orchidee 12 maanden bloeien. Hier is het natuurlijke recept dat je plant nieuw leven zal geven.

L'orchidée fleurira pendant un an avec cette recette

Heb je een orchidee die moeite heeft met bloeien?  Maak je geen zorgen, hier is de oplossing je hebt er lang op gewacht. Als je dit doet, zal je plant een heel jaar bloeien.

ORCHIDEEËN, KENMERKEN, VERZORGING EN CURIOSA

Orchideeën, ook wel wetenschappelijk bekend als  Orchidaceae , zijn monocotyledonous plants met een enkel cotyledon (oerblad) in het embryo. Er zijn meer dan 25.000 soorten van deze bloem, evenals vele hybriden.

L'orchidée

Hoewel ze oorspronkelijk uit tropische landen komen, betekent hun ongelooflijke aanpassingsvermogen dat deze planten nu overal ter wereld kunnen groeien.

Het onderwerp van studie door onderzoekers die overtuigd zijn van de nuttige eigenschappen  van deze plant voor het natuurlijke ecosysteem  orchideeën trekken de aandacht voor hun bijzondere bladeren en heldere, levendige kleuren.

In tegenstelling tot andere bloemen, produceren ze zelfstandig nectar  een stof die zeer gewaardeerd wordt door natuurlijke bestuivers zoals bijen . Er zijn echter ook zelfbestuivende soorten die geen nectar produceren maar wel zaden.

Orchideeën zijn zogenaamde vaste planten of epifytische planten die letterlijk op andere planten groeien zonder ze te beschadigen of te beroven van de voedingsstoffen die essentieel zijn voor hun overleving. Hoewel het een plant is die zich aanpast aan alle temperaturen en verschillende grondsoorten, is het niet zo eenvoudig om ze te verzorgen.

Bloei komt ongeveer één keer per jaar voor of twee keer in het geval van hybride soorten. Dat betekent echter niet dat het altijd kan gebeuren. Als je orchidee moeite heeft om te bloeien of als je langdurige bloei wilt, dan hebben wij de oplossing voor jou.

De orchidee zal een heel jaar bloeien als je dit doet

Je prachtige orchidee zal een heel jaar bloeien als je dit recept  maakt. Eenvoudig te bereiden en vooral heel zuinig, het zal je ongelooflijke resultaten garanderen. Vandaag leer je hoe je een organisch supplement maakt dat bloemen helpt groeien, bloeien, schitteren en zelfs 12 maanden lang overleven!

Orchidée en fleurs

Om dit recept te maken heb je 4 tenen knoflook  nodig. Knoflook is echt een ongelooflijk natuurlijk ingrediënt met  bewezen voordelen voor planten , vooral kamerplanten.

Knoflookteentjes bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten, organische zuren en essentiële oliën die de bodem voeden, bijdragen aan de bloei van de plant en het immuunsysteem versterken.

Giet je goed gepelde knoflooktenen in een fles met lange hals waarin je 1,5 liter water  giet. Laat de knoflook 24 uur weken , dan zeef de oplossing in een maatbeker.

Orchidée en fleurs avec de l'ail et de l'eau

Garlic water beschermt de orchideeëngrond en bevordert de plantengroei. Maar dat is niet alles, het herstelt ook de bladdichtheid, en beschermt de orchidee zo tegen parasieten en verschillende plantenziektes.

Gebruik deze natuurlijke meststof eenmaal per 3 weken maak de grond van je plant goed nat en bereid je voor op iets ongelooflijks: met deze tip bloeit je orchidee een heel jaar! .

Meng in een ander bakje  2 glazen water met 1 eetlepel melk . Meng de oplossing en dip een wattenschijfje waarmee je de bladeren van je plant schoonmaakt. Het is de moeite waard om te weten dat melkproteïnen je orchidee beschermen tegen aanvallen van gevaarlijke parasieten en schimmels, en de bladeren een ongelooflijke glans geven.

Met deze twee tips kun je goed voor je plant zorgen die niet alleen een heel jaar zal bloeien, maar ook heel lang echt gezond en sterk zal zijn.

Andere tips voor de beste zorg voor een orchidee

De tips die we hebben onthuld zorgen voor jaarlijkse bloei maar vooral voor veel gezondheid. Er zijn echter ook andere tips die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je prachtige plant zo lang mogelijk kan leven.

Volgens verzorgers  is het voor de beste zorg voor een orchidee noodzakelijk dat :

  • heeft poreuze maar goed gehydrateerde grond nodig om goed te groeien;
  • wordt blootgesteld aan de zon, maar niet in direct contact met de zonnestralen, waardoor de bladeren zouden kunnen verbranden;
  • de wortels niet verdrinken in stilstaand water, anders gaan ze uiteindelijk rotten en sterft de plant;
  • de grond wordt bemest met natuurlijke compost.

In deze context vertellen we je dat niet alleen is knoflook een natuurlijk ingrediënt dat je plant op ongelooflijke manieren bemest  maar er zijn andere producten die hetzelfde doen.

Eggshells bijvoorbeeld, rijk aan calcium en fosfor, helpen de orchidee te bloeien en de wortels te versterken . Natriumbicarbonaat bemest de grond ook heel goed maar wees in dit geval voorzichtig met de dosering: te veel natrium kan leiden tot vrij ernstige schade aan de plant.Slechts 2 eetlepels opgelost in een halve liter water creëert een meer dan waardige natuurlijke meststof.

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)