De beste keukentrucs om te proberen met een vaatwastablet

De vaatwastab – een echte allrounder

Heb je ooit een heerlijk viergangendiner bereid voor je familie, maar zat je na een vermoeiende dag in de keuken met een hoop vuile vaat? Het lijdt geen twijfel dat vaatwassers een levensreddend alternatief zijn als het gaat om opruimen nadat je gasten hebt ontvangen voor een maaltijd. Ze besparen water en tijd, maar wist je dat de tabs die je gebruikt om je keukengerei te poetsen ook andere toepassingen hebben?

Deze strips bestaan uit een heleboel nuttige ingrediënten die je kunt aanpassen voor ander gebruik. Van het verwijderen van vet en kalkaanslag tot het sprankelen van glas, deze strips doen wonderen voor je keukengerei, nietwaar? Sommige mensen hebben het lef gehad om er allerlei schoonmaakmethodes mee uit te proberen, die uiteindelijk veel beter werkten dan verwacht!

Probeer vaatwastabletten om de volgende alledaagse problemen en andere ingenieuze keukentrucs eenvoudig op te lossen met vaatwastabletten! Probeer het eens, je zult er geen spijt van krijgen!

Probeer vaatwastabletten om de volgende alledaagse problemen eenvoudig op te lossen!

Gele okselvlekken op witte t-shirts: Er gaat toch niets boven een fris, wit overhemd dat pas gestreken is? Witte kleren zijn gevoelig voor allerlei soorten vlekken, maar zelfs als je ze goed verzorgt, kunnen ze nog steeds lelijke okselverkleuringen vertonen. Gelukkig kan dit probleem eenvoudig worden opgelost! Voeg de volgende keer dat je een witte was draait een vaatwastablet toe aan je was. Omdat het ontworpen is om moeilijk te verwijderen vlekken en vetvlekken te verwijderen, doet het ook wonderen op hardnekkige vlekken op kleding. Probeer het eens, je zult er geen spijt van krijgen!

Friteuse schoonmaken: Moe van het schrobben van je vette friteuse? Vul hem met water en voeg een vaatwastablet toe. Verwarm het en laat het water tien minuten pruttelen. Plaats ook het vergiet zodat ook deze in één keer gereinigd kan worden. Haal de stekker uit het stopcontact en spoel grondig af. Alles is weer zo goed als nieuw!

Andere ingenieuze keukentips met vaatwastabletten

Oven en grill: Ovens en grills zijn notoir moeilijk schoon te maken. We weten zeker dat je al hebt gedroomd van een snelle en makkelijke oplossing om een vieze grill schoon te maken in plaats van urenlang te moeten schrobben! Probeer dit eens: vul een bak waar de grill in past met water, doe er een vaatwastablet in en laat de grill erin weken. Na een paar uur wordt het verwijderen van vlekken een fluitje van een cent!

Keukengeuren neutraliseren: Het is verleidelijk om een heerlijke maaltijd te ruiken als je honger hebt – maar hoe zit het als je al vol zit? Gefrituurd eten bereiden en dan een vettige geur moeten verdragen kan een groot probleem zijn. Probeer in plaats van luchtverfrissers deze slimme truc: verwarm een kleine pan water en voeg een vaatwastablet toe. Laat het op een zo laag mogelijke temperatuur sudderen. Dit verfrist meteen de lucht in de keuken en de omliggende ruimtes en verwijdert alle zware etensluchtjes die lastig kunnen zijn.

Kalk, koffie- en theevlekken: Elk apparaat dat water gebruikt, krijgt op den duur te maken met kalkaanslag, wat heel moeilijk schoon te maken is met gewone middelen. Je kunt dit probleem eenvoudig oplossen zonder te schrobben of agressieve chemicaliën te gebruiken als je een vaatwastablet oplost in water en vuile kopjes en theepotten hiermee vult. Laat het een nacht staan voor het beste resultaat!

Verbrande vaat: Iets vergeten in het vuur – het overkomt iedereen wel eens. Of het nu gaat om aangebrand eten of hardnekkige vetresten, een eenvoudig vaatwastabletje kan je leven gemakkelijker maken als het gaat om het schoonmaken van potten en pannen. Voeg gewoon een tabblad toe aan de pan in kwestie gevuld met water en laat het sudderen. Na een paar minuten kun je het schoonvegen!

Vergeet niet dit artikel met een vriend(in) te delen als je het leuk vond!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)