Hoe krijgt u uw gasbranders sprankelend schoon in 1 minuut?

Vind je het moeilijk om je gasbrander schoon te houden? Veel mensen hebben er een hekel aan om hun gasbrander schoon te maken omdat het vuil zich zo snel ophoopt. Gelukkig ben je in goed gezelschap en hebben we precies de juiste tips en trucs voor je zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over hoe je je gasbrander brandschoon krijgt!

Met onze verbluffende en verbazingwekkende tips hoef je niet lang te schuren en zijn je gasbranders straks in een handomdraai sprankelend schoon!

Gids om je gasbranders te smeren met een directe truc!

Een goede bibliotheek met tips voor het schoonmaken van de keuken is niet compleet zonder een artikel over het schoonmaken van het fornuis en de branders.

Zelfs je eten kan worden aangetast door modderige, strakke gasbranders en druppelende braadpannen. Het is duidelijk dat je daar niet op wilt wachten.

Ook maken we onze gasbranders regelmatig even snel schoon. Het is voordelig voor het evenement, maar je zult er vroeg of laat om malen.

We laten je de meest eenvoudige methode zien om het op te ruimen. 

Begin met het reinigen van je gasbranders

Gasbranders zijn niet moeilijk om op de hoogte te zijn van deze directe tip.
Trouwens, je zou het zeker moeten laten doen, omdat het extreem onveilig zou kunnen zijn als je accepteert dat je de grond hier totaal rond laat lopen! Laat het me uitleggen…

Afzettingen, vuil en rommel komen vast te zitten in de openingen van de gasbrander. Het gas kan niet worden afgevoerd en hoopt zich op in de leidingen. Bovendien is geassembleerd gas, zoals je kunt bedenken, heerlijk ontvlambaar.

Toch maken we onze gasbranders af en toe snel schoon. Een snelle, slaperige gang van zaken is uiteindelijk waardevol voor het evenement, maar je kunt er wel over gaan piekeren.

Dat is de verklaring waarom we je op de bijgevoegde pagina laten weten wat de meest effectieve manier is om deze verkleurde ontwikkeling snel en volledig op te ruimen, met behulp van essentiële zelfontwikkelde gadgets.

Hier zijn wat algemene keukeningrediënten die je nodig hebt

Nu je weet waarom je je gasbranders wilt schoonmaken, vertellen we je alles wat je echt moet weten om je gasbranders weer ongelooflijk mooi en glanzend te krijgen. Doe dit één keer per maand en alles zal ongelooflijk zijn. En het mooiste is: de kans is groot dat je op dit moment alle cruciale gezinsspullen in je keukenkastjes hebt staan!

Hier zijn wat algemene keukeningrediënten die je nodig hebt:

 1. Afwasmiddel
 2. Pop bakken
 3. Schuurkussen
 4. Schoon materiaal (dit kan zelfs een oud shirt zijn)
 5. Een oude tandenborstel
 6. Een paperclip

Stap 1: Gasbranders en gaskop reinigen

Als je een klein vuurtje hebt, moet je eerst de gaskraan dichtdraaien. De brander heeft een aardewerken dop die de fakkels verspreidt.

Onder de afdekkappen zit de branderkop, bovenop de gasbuis. Til de branderkoppen op, zodat ze over het algemeen niet bedekt zijn. Dit voorkomt problemen waar je later om kunt rouwen.

Sprenkel de branderkoppen en branders 30 minuten in een kom met pop en warm water. Reinig vervolgens de branderkoppen en -deksels met een niet onaangenaam schuursponsje. Voor moeilijk bereikbare onderdelen gebruik je een oude tandenborstel vermengd met een mengsel van chemisch product en warm water.

Als de poortopeningen verstopt zijn, gebruik dan een papiersteker om ze vrij te maken. Leg de papiersnede op een rechte staaf en duw deze door de smalle delen. Het vuil komt er aan de andere kant uit.

Het moet droog zijn zodat je het metaal niet beschadigt. Je hoeft geen verhogingen in je lijnen aan te brengen.

Stap 2: Je elektrische branders schoonmaken

Dit is wat je nodig hebt om je elektrische branders met succes schoon te maken:

 1. Keukenwasmiddel
 2. Bakmiddel
 3. Schuursponsje
 4. Microvezel handdoek
 5. Keukenspullen schoonmaken

Als je elektrische kronkels en druppelaars vol zitten met gestolde aarde, zet de branders dan een paar minuten aan om de ontwikkeling af te zweten. Als ze afgekoeld zijn, was je de druppelaars met warm, klam water en bedek je ze helemaal met een mengsel van 2 segmenten bakpoeder en 1 segment water. Laat de bakplaat 15 minuten staan.

Terwijl de bakplaat wordt bespat, veeg je de radiatoren schoon met adden textuur om wrakvorming te doden. Verwijder het baksoda-popmengsel van de stroomplaat. Gebruik nieuw schuimend water om te wassen en door te spoelen. Vanaf nu kun je ze in principe schoonmaken met een microvezel totdat ze weer helemaal glimmen.

Het laatste wat je nu wilt schoonmaken is je kookplaat.

Je kookplaat schoonmaken

Dit moet je echt van tevoren weten: je moet de elektrische starter uit het water met de branders houden.

Ontvet de kookplaat door hem schoon te maken met een vochtige textuur om de bovenste laag van de ontwikkeling los te maken. Gebruik een doekje en schoonmaakmiddel om door de olie heen te snijden en veeg je vleeskuiken af met een vochtige textuur om de chemische ontwikkeling eruit te halen.

Voor gestolde olie kun je een plaatselijk ontwikkelde delicate bakspecialiteitenmix gebruiken. Smeer op dat moment je reinigingspasta over je hele vleeskuiken en laat het ongeveer 15 minuten zitten.

Als je je laat ondermijnen door het schoonmaken van je gas- of elektrische braadketel, dan doe je het niet goed. Exorbitante schoonmaakmiddelen en lange schuurbeurten zijn in wezen extreem. Je hebt alles wat je nodig hebt en je weet hoe je het moet gebruiken!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)