Kaneel gebruiken in de tuin en voor planten

Kaneel is niet alleen een specerij voor in de keuken; het is een veelzijdig hulpmiddel voor tuiniers. Hier zijn verschillende redenen waarom en hoe je het kunt gebruiken:

chim

1. wortelmiddel

Kaneel kan de wortelontwikkeling in planten stimuleren. Breng het aan op de stengeleinden van plantenstekken voor het planten. Dit stimuleert nieuwe groei en is een effectief alternatief voor hormoonwortelpoeders.

2. Fungicide

Kaneel helpt schimmelziekten voorkomen en behandelen, zoals de bevochtigingsziekte in zaailingen en andere schimmelinfecties. Meng kaneel in water, laat het trekken, zeef het en gebruik het als spray voor aangetaste plantendelen.

3. Ant Afschrikmiddel

Kaneel strooien kan mieren en ander klein ongedierte afschrikken door een barrière te creëren die ze vermijden. Het is zowel binnen als buiten effectief.

4. Bestrijding van champignons

Kaneel toevoegen aan tuinmulch kan helpen om ongewenste paddenstoelengroei tegen te gaan, vooral rond andere planten.

5. Voorkomt roest

Kaneel kan roestziekte in de grond bij planten zoals calendula tegengaan. Strooi het preventief in de grond bij het planten.

6. Heelt wonden van planten

Kaneel kan worden aangebracht op verse wonden van planten die zijn veroorzaakt door snoeien of schade door een ongeluk, wat helpt bij de genezing en het voorkomen van schimmelinfecties.

cinnamon stick on a tree branch

7. Harig ongedierte afschrikmiddel

De sterke geur van kaneel verwart de geurinstincten van knaagdieren zoals muizen, konijnen en eekhoorns, waardoor het een nuttig afweermiddel is rondom de tuin.

8. Bescherm Zaailingen

Het mengen van kaneel in een zaadstartmengsel kan problemen als bevochtiging voorkomen en fruitvliegpopulaties en mogelijke schimmel bestrijden.

9. Wortel- en entmiddel

Kaneel kan enten beschermen tegen schimmelziekten tijdens het bewortelen. Drenk vochtige stengels in kaneelpoeder voor het planten.

10. Behandelt mierenplagen

Kaneel kan niet alleen mieren afschrikken, maar kan ook rechtstreeks op mierenhopen in de tuin worden gebruikt om de overpopulatie van deze insecten onder controle te houden.

11. Groot roofdierafschrikmiddel

Kaneel irriteert de slijmvliezen van groter ongedierte, zoals eekhoorns en ratten, waardoor het een effectieve behandeling is om ze weg te houden van planten.

Kaneel is meer dan een culinaire specerij; het is een krachtige bondgenoot in de tuin. De schimmelwerende eigenschappen, het vermogen om de wortelgroei te stimuleren en de effectiviteit als een natuurlijk afschrikmiddel tegen ongedierte maken het een onmisbaar hulpmiddel voor tuiniers die op zoek zijn naar biologische oplossingen. Of je nu te maken hebt met ongedierte, schimmels of plantenwonden, kaneel is een veelzijdige, milieuvriendelijke optie om je planten gezond en bloeiend te houden.

Hierdoor geïnspireerd? Deel het artikel met je vrienden!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)