Met deze 3 tips kun je elk potje gemakkelijk openen

Dit bespaart je een hoop moeite en frustratie!

Het is je vast al eens overkomen : je koopt een pot en net op het moment dat je hem moet gebruiken, krijg je hem niet open. Je probeert en probeert, maar het deksel gaat niet open. Als dit je wel eens is overkomen, weet je hoe frustrerend het kan zijn. Maar met deze tips krijg je elke pot open, op elk moment!

Eenvoudige methoden

Hoewel sommige potten al handige systemen hebben om ze makkelijker te openen, moeten veel potten nog steeds op de ouderwetse manier geopend worden. En omdat we niet allemaal de kracht van de Hulk hebben om potten in ons eentje te openen, vertrouwen we op eenvoudige methodes zoals deze om de pot toch te kunnen openen.

1. Handschoenen

Als je een pot wilt openen, heb je wrijving nodig. En je handen kunnen te glad zijn. Vooral als je de pot al meer dan tien minuten probeert te openen en je handen daardoor gezweet hebben. Draag dus een rubberen handschoen en probeer de pot op die manier te openen. Je zult merken dat je een betere grip hebt en dat je de pot misschien gemakkelijker kunt openen. Als je geen rubberen of latex handschoenen hebt, kun je een vochtige handdoek gebruiken. Maak de handdoek een beetje vochtig, vouw hem om het deksel van de pot en probeer hem te openen.

2. Warm water

Een andere methode die zou kunnen werken is heet water gebruiken. Houd de pot gewoon onder een beetje heet stromend water. Zorg ervoor dat het water de hele pot bedekt. Door de warmte van het water komt het deksel los en kun je het openen. Je kunt deze methode ook toepassen door de pot ondersteboven in een bakje heet water te zetten. Laat het even weken en haal de pot er dan uit. Door de warmte komt het deksel los en kun je het zonder problemen openen.

3. Andere dingen

Als je de bovenstaande methoden te ingewikkeld vindt, kun je ook een beetje kracht gebruiken om het deksel te verwijderen. Tik gewoon een paar keer op de bodem van de pot terwijl je hem vasthoudt. Op deze manier wordt de druk onder het deksel opgebouwd en kun je het zegel verbreken. Je kunt het zegel ook verbreken door een plat voorwerp, zoals een botermes, als een koevoet onder de rand van het deksel te steken en het er af te tillen.

Met deze tips komt iedereen naar je toe als ze een pot moeten openen en voel je je onoverwinnelijk!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)