Silicagel: ontdek de verrassende voordelen van deze witte zakjes

We hebben ze allemaal wel eens gezien: die kleine witte zakjes met balletjes. De kans is groot dat je ze al hebt weggegooid toen je ze vond in je nieuwe schoenen of de tas die je net had gekocht. Maar wist je dat je met deze zakjes verrassende dingen kunt doen?

Wat is het?

De naam van het product in de zakjes is “ silica gel „. Silicagel absorbeert vocht. Dit betekent dat wanneer je schoenen of andere verpakkingen bestelt, de zakjes silicagel ervoor zorgen dat je nieuwe item niet vochtig wordt. Een verrassend feit over deze balletjes is dat ze eigenlijk niet giftig zijn. Hoewel er nog steeds op het zakje staat dat je het niet moet eten, heeft deze waarschuwing niets te maken met het feit dat de gel giftig is. Maar dat maakt ze nog geen voedsel en je moet ze sowieso niet eten. Ze zijn nog steeds verstikkingsgevaarlijk en kunnen andere schadelijke chemicaliën bevatten.

1. Auto

Als deze kleine zakjes water absorberen, kunnen ze handig zijn in je auto. Als je een hekel hebt aan condensatie op je autoruiten, kan silicagel uitkomst bieden. Neem gewoon een paar van deze zakjes en leg ze op het dashboard. Ze absorberen alle condens op de ramen en je kunt alles zien. De volgende ochtend kun je gemakkelijk de deur uit!

2. Riz

Je weet waarschijnlijk wel dat als je je geliefde telefoon in het toilet laat vallen, rijst je helpt om hem weer tot leven te wekken. Maar wat als je geen rijst bij je hebt? Dan zijn je zakjes silicagel een uitkomst. Ze werken net zo goed als rijst en in een mum van tijd ben je weer online!

3. Bijoux

Wil je dat je sieraden glanzen en goudkleurig zijn? Net zoals toen je ze kocht? Silicagel helpt je om het zo te houden. Als je je sieraden in een vochtige omgeving legt, zullen ze uiteindelijk verkleuren. Als je een zakje silicagel in je juwelendoos legt, krijgt vocht geen kans en zorgt de silicagel ervoor dat je sieraden er het hele jaar door glanzend en nieuw blijven uitzien!

4. Polaroids

Als je een beetje van de oude stempel bent en nog polaroidfoto’s hebt van je favoriete herinneringen, wil je niet dat ze achteruitgaan. Als je silicagelzakjes tussen de pagina’s van je fotoalbums plaatst, blijven de foto’s helder en mooi. Zo kun je nog jaren genieten van al die herinneringen.

Het blijkt dat zakjes silicagel heel handig kunnen zijn. Wedden dat je ze de volgende keer niet weggooit!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)