STOP HET IN DE WASMACHINE EN HET BLIJFT ALS NIEUW – HET GAAT EEN EEUWIGHEID MEE.

Wist je dat je maar één ingrediënt nodig hebt om je wasmachine zo goed als nieuw te houden? Doe het zelf en hij blijft lang perfect!

Cucchiaio nella lavatrice

De wasmachine heeft onderhoud nodig om altijd efficiënt te zijn en te zorgen voor schone, geurige kleding. Daarom is interne reiniging nodig om vuil en kalkaanslag te verwijderen die zich na verloop van tijd binnenin kunnen ophopen.

Hoe doe je dat? Je hoeft geen dure producten te gebruiken, er zijn goedkope en makkelijk te vinden oplossingen om je wasmachine perfect schoon te maken. Laten we eens kijken wat je moet toevoegen om hem er als nieuw uit te laten zien!

SCHIMMEL EN VUIL IN DE WASMACHINE

Wat te doen als schimmel en vuil op de loer liggen in de wasmachine? Vuil en schimmel hopen zich gemakkelijk op in het wasmiddelbakje, de plek waar we wasmiddel en wasverzachters in doen die het apparaat vervolgens opneemt tijdens wasbeurten.

In deze ruimte die altijd in contact blijft met water speelt vocht een grote rol. Stof, vuil en schimmel worden daarom heel gemakkelijk gevormd en kunnen kleding een onaangename geur geven. Daarom is het noodzakelijk om de wasmachinelade regelmatig en goed schoon te maken, maar ook het apparaat zelf.

Hoewel dit een triviale handeling lijkt en het misschien vreemd lijkt dat de wasmachine vies wordt, is het onvermijdelijk dat dit gebeurt. Zoals eerder vermeld, dragen wasmiddelresten, kalk en vuil die vrijkomen uit de wasmachine ertoe bij dat de wasmachine vuil wordt en minder efficiënt werkt.

Lavatrice

Waarom het belangrijk is om de wasmachine schoon te maken

Het schoonmaken van de wasmachine is om verschillende redenen belangrijk. Allereerst betekent wassen in een vuile wasmachine dat er geen optimaal resultaat wordt bereikt. De koppen zijn slecht gewassen en zien er niet goed gereinigd uit. Bovendien zien de kleuren er dof uit en de geur die ze verspreiden is vaak niet aangenaam.

Tot slot is het goed om te weten dat een slecht gereinigde wasmachine, vol vuil en kalkaanslag, meer wasmiddel en energie verbruikt en eerder beschadigd raakt. Toch is er een eenvoudige manier om te voorkomen dat er binnen korte tijd weer schimmel en vuil ontstaat.

Je toevlucht nemen tot natuurlijke ingrediënten is de beste oplossing om van schimmel en vuil uit je wasmachine af te komen. Dit is wat je nodig hebt voor de was zonder nare geurtjes, deze ingrediënten zijn goedkoop en makkelijk te vinden!

Vuil en schimmel verwijderen

Er is een zeer effectief natuurlijk product om vuil en schimmel uit de wasmachine te verwijderen, waardoor deze heel lang schoon blijft. We hebben het over Baking soda, een natuurlijk ingrediënt dat zeer effectief is in het verwijderen van vuil en schimmel uit dit apparaat:

  • Verwijder de wasmiddellade;
  • Bestrooi het met zuiveringszout;
  • Poets oppervlakken met een oude tandenborstel;
  • Blijf borstelen door water toe te voegen;
  • Spoel de container af onder stromend water.

Sprenkel vervolgens witte azijn in het compartiment van de wasmachinelade en laat 10 minuten staan om het vuil op te lossen en de reiniging te vergemakkelijken. Borstel met een tandenborstel om eventuele korstjes te verwijderen en spoel ten slotte af. Herhaal indien nodig de handeling om het compartiment volledig schoon te maken. Spuit ook azijn op de pakking en het voorpaneel en spoel na.

pulire la lavatrice

Natriumbicarbonaat en azijn

Om onaangename geurtjes binnenin te verwijderen, is het ook aan te raden om een leeg wasprogramma te doen met natriumbicarbonaat en witte azijn. Beide zijn effectief om het apparaat lang schoon te houden:

  • Doe zuiveringszout in zowel de wasbak als de voorwasbak;
  • Giet witte azijn in het gedeelte voor de ontharder;
  • Stel de temperatuur in op 90 graden en start een lege wascyclus.

Als de procedure is voltooid, is het apparaat gedesinfecteerd en vrij van alle onzuiverheden. Om het reinigingsproces af te ronden, neem je een droge handdoek en reinig de pakking van binnen en de patrijspoort. Het apparaat zal altijd efficiënt en schoon zijn!

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)