Vliegvrij koken: Een doe-het-zelf-gids om fruitvliegjes uit te bannen met deze geniale truc!

Zeg vaarwel tegen vervelende fruitvliegjes en herover je keuken

Is je keuken belegerd door kleine gevleugelde indringers, ook wel fruitvliegjes genoemd? Dit ongedierte kan je culinaire toevluchtsoord veranderen in een zoemend slagveld. Maar wees niet bang, wij hebben de ultieme doe-het-zelf oplossing om je keuken te verlossen van deze ongewenste gasten: de appelciderazijnval! Zeg maar dag tegen de fruitvliegjes en hallo tegen een vliegenvrije keuken.

Fruitvliegjes zijn een veelvoorkomende plaag, vooral in de warmere maanden wanneer rijp fruit en groenten volop verkrijgbaar zijn. Deze kleine beestjes lijken uit het niets te verschijnen, zwermen je keuken binnen en vallen je kostbare producten aan. Het goede nieuws is dat je geen schadelijke chemicaliën of dure verdelgers nodig hebt om van ze af te komen. Met een appelciderazijnval kun je fruitvliegjes uitbannen op een veilige, milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier.

De appelciderazijnval is een eenvoudige maar zeer effectieve methode om fruitvliegjes te vangen en te verdelgen. Dit is wat je nodig hebt:

 • Een klein glas of potje
 • Appelciderazijn
 • Afwasmiddel
 • Plastic folie
 • Een elastiekje
 • Een tandenstoker

Instructies :

 1. Giet een kleine hoeveelheid appelciderazijn in het glas of potje, tot een diepte van ongeveer een halve centimeter.
 2. Voeg een paar druppels afwasmiddel toe aan de azijn en meng voorzichtig. De zeep breekt de oppervlaktespanning van de vloeistof, waardoor de fruitvliegjes niet kunnen ontsnappen als ze eenmaal zijn neergestreken.
 3. Recouvrez le verre ou le bocal d’un film plastique, en le fixant à l’aide de l’élastique.
 4. Prik met de tandenstoker verschillende kleine gaatjes in de plastic folie. De gaatjes moeten groot genoeg zijn zodat de fruitvliegjes erdoor kunnen, maar niet zo groot dat ze gemakkelijk kunnen ontsnappen.
 5. Plaats de val op de plekken waar fruitvliegjes het meest actief zijn, bijvoorbeeld in de buurt van je fruitschaal of compostbak.

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)