Zo doof je veilig een kaars

Er zijn verschillende manieren om je kaars te doven

Kaarsen zijn een geweldige manier om de sfeer in je huis te bepalen. In de winter kunnen kaarsen letterlijk een beetje licht en warmte in je huis brengen. Maar als je het huis verlaat of als het tijd is om naar bed te gaan, moet je de kaarsen uitdoen. En blijkbaar zijn er verschillende manieren om dit te doen, die niet allemaal veilig of gezond zijn.

Souffler

De meest gebruikelijke manier om een kaars te doven is door hem uit te blazen. Dat hebben we allemaal wel eens gedaan. Of het nu gaat om de kaarsen op onze verjaardagstaart of de kaarsen die we gebruiken om de sfeer in huis te bepalen, kaarsen uitblazen is de belangrijkste methode die we allemaal hebben gebruikt. Maar het is ook de minst gezonde manier om een kaars uit te blazen. Wanneer je een kaars uitblaast, komt er rook uit de lont. Je ademt deze rook in, evenals de kleine deeltjes die vrijkomen wanneer de gloeiende pit niet in staat is om het kaarsvet om te zetten in kooldioxide. Deze onvolledige verbranding creëert een wolk van deeltjes die net zo slecht voor je is als het inademen van rook.

We zullen er zeker aan denken de volgende keer dat we kaarsjes op een verjaardagstaart zien.

Avec la main

Het ziet er altijd heel cool uit: iemand maakt zijn duim en wijsvinger een beetje nat en pakt dan met beide vingers de kaarslont vast. Hierdoor dooft de vlam onmiddellijk en voel je je een superheld. Het enige nadeel is dat je jezelf kunt verwonden omdat je iets warms aanraakt als je het meerdere keren doet. In het ergste geval krijg je een brandblaar op je vingers. Kaarsen op deze manier uitdoen is de pijn of het ongemak dat een brandblaar op je vingertoppen kan veroorzaken misschien niet waard.

Kaarsenblusser

Een gemakkelijke optie om kaarsen te doven die je handen (en je adem) spaart, is een kaarsendover. Zo hoef je de kaars niet aan te raken. Afhankelijk van je kaarsendover, hoef je niet eens te dichtbij te komen! Het enige nadeel is dat er op deze manier ook deeltjes vrijkomen, dus het is nog steeds niet de meest gezonde optie.

Vouw de kaarslont.

Het is een methode waar we nog nooit van gehoord hebben, maar het lijkt zo eenvoudig en veilig dat we vinden dat we het ook moeten proberen! Als je met een stokje of een pincet de lont van de kaars in de was buigt, gaat de vlam uit. Op deze manier komen er geen deeltjes vrij en is er geen rook om in te ademen. Het enige dat je moet onthouden, is dat je de kaarslont na het doven van de kaars weer in zijn oorspronkelijke positie terugvouwt. Op deze manier blijft de lont niet in de kaars steken wanneer de was opdroogt. Als je hem terugvouwt, behoudt hij de juiste vorm en kun je hem gemakkelijk opnieuw aansteken.

Klinkt makkelijk, nietwaar?

Das Rezept wird auf der nächsten Seite fortgesetzt (>)